Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 60 / 2019 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΔΙΓΑΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΗ





Την Παρασκευή 20/9/2019  το ΔΣ της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας  κ.Βασίλη Διγαλάκη, αρμόδιο για θέματα ανώτερης εκπαίδευσης.
Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν οι μετεγγραφές των φοιτητών.
Εκφράστηκε η αντίθεση της ΟΠΟΤΤΕ για το άδικο σύστημα μοριοδότησης
που ισχύει, των πολυμελών οικογενειών ( κοινωνικά κριτήρια ) για τις μετεγγραφές όπως είχε δυστυχώς νομοθετήσει ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας.
Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε πώς πρόθεση του και συνολικά της κυβέρνησης είναι να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση σε διάφορα θέματα που έχουν άμεση σχέση και με την δημογραφική πολιτική.
Θα εξετάσουν , από κοινού με την Υπουργό κα. Νίκη Κεραμέως το θέμα των μετεγγραφών σε συνεργασία με του εμπλεκόμενους φορείς . Σίγουρα όμως αυτή την στιγμή θα πρέπει να  προστατευθούν οι πρωτοετείς φοιτητές από αλλαγές της τελευταίας στιγμής που θα δημιουργήσουν αναστάτωση τόσο στους φοιτητές αλλά και στις οικογένειες τους   .
Στην συνάντηση τέθηκε και το θέμα των προσλήψεων και της μοριοδότησης των τρίτεκνων εκπαιδευτικών , που είναι αναγκασμένοι να γυρνούν την Ελλάδα για χρόνια πριν καταφέρουν να βρεθούν στην περιοχή μόνιμης κατοικίας τους.
Η συνάντηση τελείωσε σε πολύ καλό κλίμα.


Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Γ. Γραμματέας του συλλόγου μας και αντιπρόεδρος  την Ομοσπονδία ΟΠΟΤΤΕ κ. Χριστοθανόπουλος Δημήτριος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου