Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 51 / 2019 - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ



Ικανοποίηση  εκφράζουν οι τρίτεκνοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αφού για ΠΡΩΤΗ φορά ίσχυσε το 20% των τρίτεκνων αναπληρωτών.

Οι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ που έχουν τρία (3) τέκνα προσλαμβάνονται από τους πίνακες αναπληρωτών σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) κατά κλάδο (και ειδικότητα) επί των εκάστοτε προσλαμβανομένων. Για τη συμπλήρωση του εν λόγω ποσοστού προσλαμβάνονται υποψήφιοι και από το συμπληρωματικό πίνακα χωρίς μόρια (περ. γ της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν.3255/2004, όπως προστέθηκε στην παρ. 4.α του άρθρου 2 του ν.3454/2006).

Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί ενταγμένοι σε κλάδους, για το διορισμό των οποίων απαιτείται πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ (νυν ΑΣΠΑΙΤΕ), κατά τις διατάξεις της παρ.8 του άρθρου 14 του ν.1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄), όπως ισχύει, προσλαμβάνονται κατά τις διατάξεις της παρούσας περίπτωσης μόνον, εφόσον κατέχουν το πτυχίο αυτό ή πτυχίο ισοδύναμο προς αυτό.

Οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί δεν προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών, αλλά κατατάσσονται σε αυτούς βάσει των μορίων προϋπηρεσίας ή/και επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης του συμπληρωματικού πίνακα (χωρίς μόρια). Η πρόσληψή τους,  γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης στον πίνακα και εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση για πρόσληψη στις περιοχές που πραγματοποιούνται προσλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου