Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο31/2011 - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/


ΑΠΟ  ΤΟ ΜΕΡΟΣ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 

Εκτός από τις έκτακτες εισφορές, το χαράτσι της ΔΕΗ , τις μειώσεις μισθών - επιδομάτων, την κατάργηση του επιδόματος Γάμου… και κάθε δημογραφικού νόμου και κινήτρου που ίσχυαν στη χώρα μας, η Κυβέρνηση Παπανδρέου, πριν εγκαταλείψει την εξουσία πρόσθεσε τις τελευταίες μέρες άλλα δύο μέτρα που πλήττουν την οικογένεια

1. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ.Χωρίς επίδομα θα γεννούν από δω και πέρα οι Ελληνίδες καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι νέες μητέρες που θα γεννούν είτε σε δημόσια Νοσοκομεία είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά Μαιευτήρια δεν θα εισπράττουν το ποσό αυτό!
Σύμφωνα με την εφημερίδα: ΤΟ ΒΗΜΑ ,Στις περιπτώσεις επιπλοκών, εφαρμόζεται η διάταξη περί νοσοκομειακής περίθαλψης ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΣΤΙΣ 10/11/2011.
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταβάλλεται στις ασφαλισμένες, σε περίπτωση τοκετού, αντί μαιευτικής περίθαλψης, εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση.
Τα παραπάνω σημειώνεται εφαρμόζονται σε περίπτωση τοκετού σε μονάδα που δεν εφαρμόζεται το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο. Δηλαδή, στα Κρατικά Νοσοκομεία.
Στις περιπτώσεις νοσηλείας άνω των τεσσάρων ημερών λόγω επιπλοκών, εφαρμόζεται η διάταξη περί νοσοκομειακής περίθαλψης για την επιπλέον δαπάνη.

2. ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ. Σύμφωνα επίσης, με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών της 14/11/2011, επί του άρθρου 17 της οικογενειακής παροχής, με την αυθαίρετη ερμηνεία της(εκτός των μειώσεων των επιδομάτων παιδιών - μετά το 4ο , από 73 στα 70€) ορίζεται : Το επίδομα του 1ου τέκνου σε 50€, του 2ου σε 20€, των 3ου και 4ου σε 50€ και για κάθε επί πλέον τέκνο σε 70€… Με αποτέλεσμα, το επίδομα του κάθε παιδιού από ονομαστικό που ήταν, μετατρέπεται πλέον σε αριθμητικό (δηλαδή το 5ο τέκνο ενώ μέχρι σήμερα ελάμβανε το επίδομα του 5ου τέκνου για όσο διάστημα ήταν προστατευόμενο, τώρα με την ενηλικίωση μεγαλύτερου αδελφού του μεταπίπτει στη θέση του 4ου, μετά του 3ου τέκνου κ .ο .κ. με αντίστοιχη μείωση του επιδόματος).

Έτσι, εργαζόμενος Δημόσιος Υπάλληλος με 3 παιδιά, εκ των οποίων και τα 3 είναι  προστατευόμενα τέκνα, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο έπαιρνε : Επίδομα Γάμου: 35€ + επίδομα παιδιών: 3 Χ 73€ = 219€ και συνολικά: 254€, από το Νοέμβριο, με το νέο νόμο, η οικογενειακή του παροχή είναι πλέον, συνολικά : 120€!!!, μειωμένη κατά 53%!!


3. ΑΓΝΏΡΙΣΤΑ ΤΑ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥ 2011 .Τα μικρά εισοδήματα και οι... τρίτεκνοι θα πληρώσουν το «μάρμαρο» για την πάταξη της φοροδιαφυγής που έχει καταντήσει άπιαστο όνειρο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος, αφαιρούνται με το καλημέρα 700 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο ενώ φόρο θα πληρώσουν και οι έχοντες εισόδημα 420 ευρώ το μήνα. Την ίδια ώρα οι ακόμα πιο κουτσουρεμένες φοροαπαλλαγές (σε σύγκριση με τις ανακοινώσεις του Ιουλίου) θα ισχύσουν για όλα τα εισοδήματα και όχι αυτά που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
O Γ. Γραμματέας Χριστοθανόπουλος Δημήτριος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου