Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 3 / 2020 - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΠΟΤΤΕ ΚΑΙ 6ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ




Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Φεβρουαρίου το 6ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρίτα Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ). Στο συνέδριο συμμετείχαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι συλλόγων από όλες τις περιοχές της χώρας, από την Κρήτη ως τον Έβρο, από τα Δωδεκάνησα ως τα Ιόνια. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος,  ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πρόνοιας κ. Έφη Μπέκου, ο πρώην Υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης από τη Λαϊκή Ενότητα, ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου και  πρώην σύμβουλος του Υπ. Εσωτερικών  κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ μηνύματα απέστειλαν και άλλοι προσκεκλημένοι που δε μπόρεσαν να παρευρεθούν.
Οι προσκεκλημένοι δεσμεύτηκαν να κάνουν όλες τις δυνατές παρεμβάσεις ώστε να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των τριτέκνων. Ιδιαίτερα ο κ. Κυμπουρόπουλος δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα της Εξομοίωσης στο Ευρωκοινοβούλιο και αφού στην Ευρώπη ως  πολυμελείς θεωρούνται οι οικογένειες με τρία και άνω παιδιά, υπάρχει αισιοδοξία στο θέμα αυτό.  Σημαντική και η πρόταση του κ. Πατούλη για κοινές  δράσεις στην Αττική, όπως ένα μεγάλο Δημογραφικό Συνέδριο.
Μετά τους χαιρετισμούς και την αποχώρηση των προσκεκλημένων, ξεκίνησαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός, οι τοποθετήσεις των συνέδρων και οι παρουσιάσεις των υποψηφίων για το Δ.Σ. Στη συνολική διαδικασία συμμετείχαν οι εκλεγμένοι σύνεδροι από το σύλλογο μας οι Κοντός Δημήτριος, Χριστοθανόπουλος Δημήτριος, Παυλίδη Γεωργία, Παπαγεωργίου Πόπη, Κουκουγιάννης  Ιωάννης και Γαβαλάς Χρήστος.
Την Κυριακή διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. για την επόμενη τριετία.
 Ο Πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Χριστοθανόπουλος Δημήτριος και ο Αντιπρόεδρος Κοντός Δημήτριος  εκλέχτηκε στο Δ.Σ και το μέλος του συλλόγου μας Γαβαλάς Χρήστος στην Εξελεγκτική επιτροπή. 
Στη συγκρότηση που ακολούθησε πήραν  τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα  της Ομοσπονδίας ο κ. Χριστοθανόπουλος Δημήτριος , αφού ήρθε έκτος σε σειρά ψήφων πανελλαδικά, ενώ τη θέση του Προέδρου την κατέλαβε δικαιωματικά ο πρώτος στους ψήφους πανελλαδικά  ο κ. Δημήτρης Κοντός Αντιπρόεδρος του συλλόγου μας .
 ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ

Πρόεδρος: Κοντός Δημήτρης ( Δυτική Αθήνα)
Α΄ Αντιπρόεδρος: Χαβάκης Γιώργος ( Λασιθίου)
Β΄ Αντιπρόεδρος: Κοίδου Ζωή (Πιερία)
Γενικός Γραμματέας: Βακουφτσή Σούλα ( Μαγνησία)
Ταμίας: Δήμος Βασίλης (Πρέβεζα)
Οργανωτικός Γραμματέας: Χριστοθανόπουλος Δημήτρης ( Δυτική Αθήνα)
Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας: Χελιουδάκη Μαίρη (Χανιά)
Γ΄ Αντιπρόεδρος: Κατέρη Μελίνα (Κάλυμνος)
Αναπληρωτής Γραμματέας: Μαυρίδου Βούλα (Ξάνθη)
Αναπληρωτής Ταμίας: Βαρβαρίγου Κλέλια (Φυλή)
Αναπληρωτής Υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων και Επικοινωνίας:Κεφαλά Γιώτα (Δράμα)
Υπεύθυνος Ενημέρωσης Μελών: Νατσιούλας Ηλίας (Λάρισα)
Υπεύθυνος για την έκδοση εντύπων: Νερούτσου Μαίρη (Καισαριανή)
Υπεύθυνος εσωτερικής λειτουργίας ΟΠΟΤΤΕ: Κοντός Θεόδωρος ( Καρδίτσα)

Μέλη :
Ανανιάδου Ευγενία (Νοτ. Έβρου)
Θεμέλαρος Γιάννης ( Λέρου)
Καραγεωργόπουλος Δημήτρης (Πάτρας)
Κοινάκη Ειρήνη ( Ρέθυμνο)
Μαντέλος Χρήστος (Αιτωλικού)
Μάρκου Μανώλης (Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων)
Μάρκουλας Γιάννης (Αιγιαλείας)
Μπειντάρης Ταξιάρχης (Πρέβεζα)
Πατσώνα Κατερίνα (Κοζάνη)

Εξελεγκτική Επιτροπή
Καπνογιάννης Βασίλης (Καρδίτσα)
Τεπερίδης Πέτρος (Χανιά)
Γαβαλάς Χρήστος (Δυτική Αθήνα)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου