Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 3 / 2020 - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: 3 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!





Το υπουργείο Παιδείας προχωρεί εσπευσμένα σε προσλήψεις περισσότερων από 5.000 εκπαιδευτικών, αφού την τελευταία δεκαετία έγιναν ελάχιστες και τα κενά είναι μεγάλα.
Όσοι φιλοδοξούσαν να γίνουν εκπαιδευτικοί είχαν μόνο μία επιλογή: Να γίνουν ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές, με μειωμένα δικαιώματα έναντι των μονίμων εκπαιδευτικών συναδέλφων τους.
Μέχρι τώρα, είχαν μοριοδότηση οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί, αφού το μέτρο αυτό δεν είχε ιδιαίτερο δημοσιονομικό κόστος για το κράτος, ενώ παράλληλα ήταν η ελάχιστη συνεισφορά του κράτους στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του ογκούμενου δημογραφικού προβλήματος, που έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με τη διαφορά γεννήσεων – θανάτων να διευρύνεται συνεχώς.
Το υπουργείο Παιδείας επιλέγει να εφαρμόσει τον «νόμο Γαβρόγλου», που εφαρμόζει μια εντελώς αντι-οικογενειακή μοριοδότηση.
Η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού διπλώματος είναι πολλαπλάσια σημαντικότερη από την απόκτηση τριών παιδιών, όταν τρία παιδιά μπορούν να κρατήσουν ανοιχτό ένα δημοτικό σχολείο σε μια ακριτική περιοχή.
Το υπουργείο Παιδείας κλείνει τα μάτια μπροστά στην αδικία έναντι των τρίτεκνων και πολύτεκνων εκπαιδευτικών !!!

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 5 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου