Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 62 / 2019 - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ




Σας ενημερώσουμε ,μετά από την επικοινωνία του Συλλόγου μας, ότι αποφασίστηκε από την Διοίκηση των ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ  η ένταξη της κάρτας μέλους του συλλόγων μας στην εκπτωτική κατηγορία ειδικής προνομιακής τιμής  εισιτηρίου  για τον μήνα Οκτώβριο.




                                                   ΑΠΟΘΗΚΗ  - ¨Πατέρας¨,

ΠΑΤΕΡΑΣ

Βασίλης Μπισμπίκης
  Με αφορμή το κλασσικό αριστούργημα του Α. Στρίντμπεργκ, ο Βασίλης Μπισμπίκης, μετά την επιτυχία της περσινής θεατρικής χρονιάς (Άνθρωποι και ποντίκια), σκηνοθετεί την τραγική κωμωδία «Πατέρας», που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αποθήκη, από τον Οκτώβριο.
Η υπόθεση:
Ελλάδα 2019. Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κάπου στην Αθήνα, πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες ενός μεσοαστικού σπιτιού, δύο σύζυγοι θα συγκρουστούν μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως, με λάφυρο την κυριαρχία πάνω στο παιδί τους. Ποιός από τους δύο συζύγους θα επικρατήσει τελικά; Πόσο αλώβητοι θα βγούνε από τη μάχη; Και το παιδί τους; Θα πάρει θέση ως προς την έκβαση του ενδοοικογενειακού αυτού πολέμου; Και με ποιό κόστος; Η μάχη των δύο φύλων, το αρχετυπικό δίπολο ανδρική λογική - γυναικείο ένστικτο, ο αλληλοσπαραγμός μέσα σε μια σχέση με αιώνιο διακύβευμα την απόλυτη επικράτηση του ενός στον άλλο και την αδιαφιλονίκητη διατήρηση της εξουσίας, οι μικροί - ή και μεγαλύτεροι - ψυχολογικοί φόνοι που συντελούνται, ως «αναγκαίο κακό» για «καλό σκοπό», στους κόλπους μιας καθωσπρέπει κατά τα άλλα οικογένειας, ζωντανεύουν στη σκηνή του θεάτρου Αποθήκη. Μέσα από τη διασκευή του κειμένου, η παράσταση φέρνει τον «Πατέρα» στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, με όρους ακραίου ρεαλισμού για να καταδείξει, με τις απαραίτητες δόσεις μαύρου χιούμορ, τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, απογυμνωμένες από τα φτιασίδια κάθε πιθανού καθωσπρεπισμού. Παθογένειες, που ακόμα και σήμερα, εξακολουθούν να υπάρχουν, πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Ημέρες – ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη & Κυριακή : 20:00 Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο : 21:00 Σάββατο απογευματινή : 18:00
Διάρκεια Παράστασης : 90 λεπτά
Θέατρο Αποθήκη: Σαρρή 40, Ψυρρή
Τηλέφωνο : 210.3253153
 η τιμή του εισιτηρίου προσφέρεται στα 15€ .

 

 Ένας αληθινός Κάουμπόι

Ελένη Γκασούκα
  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα Αθηναϊκά θέατρα παρουσιάζουν το βραβευμένο κοινωνικό έργο της Μαρίλια Σαμπέρ, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα. Πρωταγωνιστούν : Γιάννης Φέρτης, Ιωάννα Μαυρέα, Βασίλης Μαυρογεωργίου.
Η υπόθεση:
 Ένας πατέρας με την κόρη του βρίσκονται μετά το θάνατο της μητέρας-συζύγου. Ενώ ο πόνος είναι κοινός και θα μπορούσε ομολογουμένως να τους ενώσει, αντιθέτως η διαφορά φάσης της ζωής που διανύει ο καθένας (νιάτα- γεράματα) είναι το πεδίο μάχης που απλώνεται η αφήγηση της βραβευμένης  Μαρίλια Σαμπέρ.  Ο αφοπλιστικά ρεαλιστικός τόνος  της κόρης συνδιαλέγεται με τον ονειρικό κόσμο στις παρυφές της νόσου του αλτσχάιμερ του πατέρα της, για να τους οδηγήσουν στη λύτρωση. Η συγκίνηση και το χιούμορ  που εναλλάσσονται, είναι τα υλικά με τα οποία χτίζουμε την τέχνη του θεάτρου... Όπως και της ζωής άλλωστε. Άρα και του θανάτου... Η Μαρίλια Σαμπέρ έχει γεννηθεί στη Βραζιλία το 1974. Είναι σκηνοθέτης και θεατρική συγγραφέας. Έργα της έχουν ανεβεί στα πιο σημαντικά θέατρα της Βαρκελώνης. Το έργο της «Ένας αληθινός Kάουμπόι», έχει κερδίσει το Βραβείο της Πόλης της Βαλένθια και το κρατικό βραβείο δραματουργίας Carlos Carvalho του Porto Alegre στη Βραζιλία.  
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη, Κυριακή: 20:00 Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00 Σάββατο: 18:00 & 21:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 80’
ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ:  Αμερικής 10 Aθήνα














 η τιμή του εισιτηρίου προσφέρεται στα 15€ .


                                                    ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ - ¨ΑRΤ ¨ 

 ART 2ος Χρόνος

Γιασμίνα Ρεζά
  Με περισσότερους από 40.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνεχόμενα sold out όλη την περσινή θεατρική χρονιά, το ART, η πιο έξυπνη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά, επιστρέφει ανανεωμένο στο Μικρό Παλλάς από τις 9 Οκτωβρίου, με τους Θοδωρή Αθερίδη, Άλκι Κούρκουλο, Μιχάλη Οικονόμου, σε μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.
Η υπόθεση:
Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών. Η ακριβή αγορά του ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους. Θα αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες «βεβαιότητες», οι «σταθερές» που διαμορφώνονται μέσα στα χρόνια μεταξύ των φίλων. Η τέχνη μας εμπαίζει; Η ελευθερία της έκφρασης μήπως λειτουργεί ως άσυλο για τσαρλατάνους; Τι θα πει «αυτό το έργο μιλάει μέσα μου»; Κι αν κάποιος λέει ψέματα , ποιος είναι αυτός; Ο Δημιουργός ή ο αποδέκτης; Ή και οι δυο; Ή κανένας; Μήπως φταίω εγώ, που δεν αναγνωρίζω την αξία του; Πως μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο που ο άλλος θεωρεί «σκουπίδι»; Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν θεμελιακά, υπαρξιακά  ζητήματα προς επίλυση.
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη, Κυριακή: 20:00 Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00 Σάββατο: 18:00 & 21:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 80’

 η τιμή του εισιτηρίου προσφέρεται στα 15€ .
 



                                                ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ - ¨Ο θάνατος του εμποράκου¨ ,

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ

Γιώργος Σκεύας
  Το αριστούργημα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ ανεβαίνει στο Θέατρο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, με τον Δημήτρη Καταλειφό στον εμβληματικό  ρόλο του Γουίλυ Λόμαν, εβδομήντα χρόνια μετά από την πρώτη παρουσίαση του έργου, το 1949, στη Νέα Υόρκη.
Η υπόθεση:
“Ο Θάνατος του εμποράκου” είναι η ιστορία του Γουίλλυ Λόμαν, ενός ηλικιωμένου πωλητή, ενός περιοδεύοντος πλασιέ, που έφαγε τα πόδια του στο δρόμο και τώρα αισθάνεται ότι είναι άχρηστος. Πάντα υπήρχε κάτι το “ ασταθές ” στον χαρακτήρα του και τη δουλειά του. Αλλά ξαφνικά αυτή η “αστάθεια“ γίνεται καθολική και τον συντρίβει. Όταν ήταν νέος, φαινόταν ορμητικός, ευχαριστιόταν την συναναστροφή με τους άλλους ανθρώπους – το αστείο, το πείραγμα, τη δουλειά. Στις αρχές των εξήντα του χρόνων, ο Γουίλλυ βλέπει τη δουλειά του να πηγαίνει χειρότερα από ποτέ. Το ζωηρό βήμα έφυγε και μαζί το χαμόγελο από το πρόσωπό του και η εγκάρδια ζεστασιά από την προσωπικότητά του. Είναι τελειωμένος. Η ζωή του στοίχειωσε και τον πρόλαβε. Ξαφνικά δεν είναι τίποτα. Κανένας δεν τον ξέρει πια.  Στήριξε όλη του την πορεία πάνω στην άποψη ότι αν οι άλλοι σε συμπαθούν, είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις. Το να είσαι αρεστός, σου εξασφαλίζει την επιτυχία και μπορεί να σε κάνει σπουδαίο. Τις ίδιες ιδέες εμφύσησε και στους δυο γιους του και τώρα περιμένει απ’ αυτούς να εκπληρώσουν όλα όσα ο ίδιος δεν κατάφερε να κάνει στη ζωή του. Στα όρια της νευρικής κατάπτωσης, αγωνίζεται να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους πως είχε δίκιο, πως οι αρχές του και όλα όσα πίστευε στη ζωή του ήταν σωστά. Πασχίζοντας να συλλάβει την αιτία που τα πράγματα πήγαν στραβά, βυθίζεται  στο παρελθόν. Τα παιχνιδίσματα του νου - οι αναμνήσεις, οι φαντασιώσεις, η ονειροπόληση, οι παραισθήσεις -  προσφέρουν ένα απατηλό καταφύγιο από την σκληρή αλήθεια της πραγματικότητας που του είναι αβάσταχτη. "Ο θάνατος του εμποράκου" θεωρείται το κορυφαίο έργο του συγγραφέα και χάρισε στον Άρθουρ Μίλλερ το βραβείο Πούλιτζερ. Το Αμερικάνικο όνειρο, το κυνήγι του χρήματος, ο καταναλωτισμός και τα υλικά αγαθά, η οικογένεια και οι σχέσεις πατέρα- γιου, ο μύθος της  φυγής με στόχο τον γρήγορο πλουτισμό, είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται το έργο, καθιστώντας το συγκλονιστικά επίκαιρο στην εποχή μας.    
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τρίτη: 21:00 Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο : 21:00 Τετάρτη & Κυριακή : 20:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 
Θέατρο Εμπορικόν Σαρρή 11, Αθήνα
Τηλέφωνο : 210-3211750

η τιμή του εισιτηρίου προσφέρεται στα 15€ .


Για το θέατρο 


                                                              ΑΛΙΚΗ - ¨Μαμά Ρόζα¨

Μάμα Ρόζα

Kώστας Τσιάνος
  Η σπαρταριστή κωμωδία του Andre Roussin παρουσιάζεται από τις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Αλίκη σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Φιλίππου, Σωκράτης Πατσίκας, Μαρίνος Κόνσολος, Κωνσταντίνα Κομμάτα κ.α.
Η υπόθεση:
Κατάνια, Σικελία 1935. Red Alert! Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιού της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο. Αιτία... μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε  κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο. Η Μπάρμπαρα Πουλίζι, η κούκλα σύζυγός του, μοιάζει ακόμη τόσο ανέγγιχτη χώρια που δεν έχει καταφέρει να μείνει έγκυος και ο πεθερός λάβρος απειλεί να διαλύσει το γάμο και να γίνει σκάνδαλο! Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση. Ψέματα χρόνων ξεσκεπάζονται, οι αποκαλύψεις σοκαριστικές, η Μάμα Ρόζα  δεν πιστεύει στ’ αφτιά της, αλλά πρέπει να δράσει γρήγορα για να σώσει την κατάσταση, τον γάμο του γιού της και όλα τα συμπαρομαρτούντα.  Επιστρατεύει εξυπνάδα και  καπατσοσύνη και μαζί με τον άλλο της τον γιό τον Άλντο και τον αδελφό της τον Τζίλντο συνωμοτούν και βάζουν μπρος ένα πανέξυπνο σχέδιο! Οι ανατροπές είναι συνεχείς, τα συναισθήματα έντονα και η τύχη παίζει ως συνήθως το δικό της απρόβλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο! Θα καταφέρει άραγε η Μάμα Ρόζα να σηκώσει ψηλά και πάλι τη φήμη του Αντόνιο και την τιμή της οικογένειάς της; Το έργο “La Mama” παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Theatre de la Madeleine, στο Παρίσι, το 1957. Είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αντόνιο Μπρανκάτι “Il Bell Antonio» και το 1960 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του Μάουρο Μπολονίνι με τον τίτλο «Ο ωραίος Αντόνιο».    
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη, Κυριακή: 20:00 Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00 Σάββατο: 18:00 & 21:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Από 16 ευρώ
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: VIVA.GR
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ:  Αμερικής 4 Αθήνα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2103210021        

Η  τιμή διαμορφώνεται στα 16€.

Εξαιρούνται οι βραδινές  παραστάσεις  κάθε Σαββάτου.



 Ακολουθήστε τα Αθηναϊκά Θέατρα στα Social Media 



  https://a-th.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου