Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 10 / 2017 - ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΕΚ


ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ                                     
Ανδριτσαίνης 8 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι                       
Τηλ - Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr 

http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/
Facebook : Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου και Δυτικής ΑθήναςΕυνοϊκές ρυθμίσεις για τους δικαιούχους κατοικιών του ΟΕΚ

      Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει     τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν    ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360   δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες  (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες,    συνταξιούχοι, ΑμεΑ κ.τ.λ.).
      Υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής     Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, απόφαση με την οποία ρυθμίζονται με    ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των    δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού     Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

     Η ρύθμιση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης υπουργικής απόφασης,  που προέβλεπε τη δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμούς     του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τ.μ.
       Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει   τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν   ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360  δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες   (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες,  συνταξιούχοι, ΑμεΑ κ.τ.λ.).

      Στις παραπάνω ρυθμίσεις εντάσσονται:
α) Οικιστές οι οποίοι βρίσκονται σε   αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου,
β) οικιστές οι οποίοι έχουν  λάβει οριστικό παραχωρητήριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος    χρόνος αποπληρωμής,
γ) οικιστές με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο   έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

      Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000   δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας,   σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το 1978».

    «Οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των
      σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν», υπογράμμισε η υπουργός.

      Πηγή: Εφημερίδα «Το Βήμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου