Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 35 / 2021 - ΟΑΕΔ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.2643/98 (ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Ο.Τ.Α.): ΘΕΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Οι προκηρύξεις του 2021 είναι οι τελευταίες με τον νόμο 2643/98, επειδή σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, μετά την λήξη των προκηρύξεων ο νόμος ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.

Οι προκηρύξεις είναι από μία προκήρυξη στην κάθε Περιφέρεια, δηλαδή:

1. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο (Ν. Κυκλάδων)και χωρική αρμοδιότητα την αντίστοιχη του Νομού Κυκλάδων.

2. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Δωδεκανήσων με έδρα τη Ρόδο (Ν. Δωδεκανήσων).

3. Πρωτοβάθμια Επιτροπή στο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη (Διοικητική Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

4. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο (Διοικητική Περιφέρεια Κρήτης).

5. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη (Διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου).

6. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα (Διοικητική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, καθώς και Ν. Κεφαλληνίας και Ν. Ζακύνθου).

7. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα (Διοικητική Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και Ν. Λευκάδας και Ν. Κέρκυρας).

8. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη (Διοικητική Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας).

9. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα (Διοικητική Περιφέρεια Θεσσαλίας).

10. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία (Διοικητική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

11. Α' Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Καβάλα (Ν. Καβάλας, Ν. Δράμας και Ν. Σερρών)

12. Β'  Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή (Ν. Έβρου, Ν. Ροδόπης και Ν. Ξάνθης).

13. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη (Διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πλην του Νομού Σερρών).

14. Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αττικής με έδρα την Αθήνα (Ν. Αττικής)

Δικαιούχοι

α. Οι πολύτεκνοι γονείς με τέσσερα τέκνα και άνω, ένα από τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας και ο επιζών ή ο άγαμος γονέας τριών ανήλικων τέκνων.

β. Τα άτομα, με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, που έχουν περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση εξαιτίας οποιασδήποτε χρόνιας σωματικής ή πνευματικής ή ψυχικής πάθησης ή βλάβης (άτομα με αναπηρία).

γ. Όσοι έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση κατά την έννοια του ν. 1285/1982 (Α΄ 115), εφόσον κατέστησαν άτομα με αναπηρία, καθώς και τα τέκνα όσων κατέστησαν άτομα με αναπηρία εξαιτίας της συμμετοχής τους στην Εθνική Αντίσταση ή όσων πέθαναν εξαιτίας της συμμετοχής τους στην Εθνική Αντίσταση.

δ. Οι ανάπηροι και οι τραυματίες πολέμου ή πολεμικών γεγονότων, όσοι κατέστησαν ανίκανοι από τις κακουχίες της στράτευσης, εφόσον υπηρέτησαν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα 5 Σώματα Ασφαλείας και τα τέκνα τους.

ε. Οι τρίτεκνοι γονείς και ένα από τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας. Για την εφαρμογή του ν.2643/1998 ως τρίτεκνη οικογένεια νοείται εκείνη που έχει τρία ζώντα τέκνα.

ΙΙ. Είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ..

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Πρωτοβάθμιες Επιτροπές του ΟΑΕΔ που προβλέπονται από τον ν. 2643/98,

για την κάλυψη περίπου 2.090 θέσεων από ανέργους/ες

άρχισε στις 1/9/2021. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2021,

με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών 11 Οκτωβρίου 2021.

 Τρίτεκνοι: Ποιοι είναι τρίτεκνοι  με τον νόμο 2643/98

 Τρίτεκνος γονέας για την εφαρμογή του ν.2643/1998, μετά την τροποποίηση από το άρθρο 19 του ν.4368/2016 και το άρθρο δέκατο όγδοο του ν.4411/2016, είναι ο γονέας που έχει τρία (3) ζώντα τέκνα, είτε τα απέκτησε από ένα γάμο, ή σύμφωνο συμβίωσης, είτε από διαφορετικούς γάμους, ή σύμφωνα συμβίωσης, είτε τα απέκτησε εκτός γάμου, ή συμφώνου συμβίωσης.

Τέκνο τρίτεκνης οικογένειας για την εφαρμογή του ν.2643/98 είναι εκείνο που έχει δύο (2) ζώντα αδέλφια. Ως τέκνα τρίτεκνης οικογένειας θεωρούνται και τα τέκνα του τρίτεκνου γονέα που μεταξύ τους είναι ετεροθαλή αδέλφια, κατ’ αναλογία με την 362/2007 ομόφωνη γνωμοδότηση του Δ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) που αφορούσε την περίπτωση των τέκνων πολύτεκνης οικογένειας.

 

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής υποβάλλουν:

Α.Πρόσφατα, εκδοθέντα μετά την 01-08-2021, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης (και τυχόν λοιπά πιστοποιητικά από Δημόσιο Φορέα, συμπληρωματικά των πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης), από τα οποία αποδεικνύεται η ιδιότητα του αιτούντος ως τρίτεκνου γονέα, ή ως τέκνου τρίτεκνου γονέα για την εφαρμογή του ν.2643/1998.

Στην περίπτωση που ο αιτών είναι τρίτεκνος γονέας, προσκομίζει υπεύθυνες δηλώσεις του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (Α΄ 75) από την/τον σύζυγο μετά της οποίας/οποίου απέκτησε τρία (3) τέκνα, τα οποία είναι ζώντα, καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις από όλα τα ενήλικα τέκνα του, με τις οποίες τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι:

αφ’ ενός δεν έχουν στο παρελθόν ασκήσει το δικαίωμα υποχρεωτικής πρόσληψης, αφετέρου ότι παραιτούνται της προστασίας του ν.2643/98, για το παρόν, υπέρ του αιτούντος.

Στην περίπτωση που ο αιτών είναι τέκνο τρίτεκνης οικογένειας ή τέκνο τρίτεκνου γονέα, προσκομίζει υπεύθυνες δηλώσεις του 32 άρθρου 8 του ν.1599/1986 (Α΄ 75) από τους τρίτεκνους γονείς του ή τον τρίτεκνο γονέα του καθώς και από τα ενήλικα αδέλφια του (αμφιθαλή και ετεροθαλή), οι οποίοι υπάγονται στην προστασία του ν.2643/1998, με τις οποίες αυτοί δηλώνουν ότι:

αφ’ ενός δεν έχουν στο παρελθόν ασκήσει το δικαίωμα υποχρεωτικής πρόσληψης, αφετέρου ότι παραιτούνται της προστασίας του ν.2643/98, για το παρόν, υπέρ του αιτούντος.

 

Ποιες είναι οι ειδικότητες στις προκηρύξεις προσλήψεων του ν.2643/98 – ειδικές κατηγορίες - τρίτεκνοι

 

Οι υποψήφιοι πρέπει :

-Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 2000.

-Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

Οι θέσεις για την Περιφέρεια Αττικής για τους τρίτεκνους :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Κλάδος ΠΕ – 141 Θέσεις

Κλάδος ΤΕ –  69 Θέσεις

Κλάδος ΔΕ –  73 Θέσεις

Κλάδος ΥΕ –   50 Θέσεις

Για να ενημερωθείτε

https://www.oaed.gr/storage/promitheies/pdan-promhthies/meada-52310-ypoyrghiki-apofasi-kathorismou-ton-dikaiologhitikwn-ghia-prokirykseis-n2643-1998.pdf

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου