Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 30 / 2021 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ κ. Μ. ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ

 

 



 

Στα πλαίσια των επαφών της ΟΠΟΤΤΕ με κυβερνητικά στελέχη , πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υφυπουργό Δημογραφικής Πολιτικής και  Οικογένειας κ. Μ. Συρεγγέλα, στα γραφεία των Τριτέκνων Περιστερίου και Δυτικής Αθήνας..

Ο Πρόεδρος του συλλόγου και οργανωτικός γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ, Δημήτρης Χριστοθανόπουλος και ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Δημήτρης Κοντός έθεσαν στην Υφυπουργό τα ζητήματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες και κυρίως τις οργανωμένες παρεμβάσεις που έχουμε ανάγκη για να γίνουν προσπάθειες αντιμετώπισης του Δημογραφικού ζητήματος της χώρας μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους εκπροσώπους της ΟΠΟΤΤΕ, στα άμεσα μέτρα για την εκπτωτική  διευκόλυνση των τριτέκνων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, ΚΤΕΛ, πλοία)  , για την επαναφορά με καλύτερους όρους της διανομής τροφίμων από τους συλλόγους τριτέκνων στις οικογένειες που έχουν ανάγκη , για τα θεσμικά μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας και την ένταξη των τριτέκνων στις πολύτεκνες οικογένειες όπως υλοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Υφυπουργός στα πλαίσια της συνεχούς επικοινωνίας που έχει με την ΟΠΟΤΤΕ από την μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της δεσμεύτηκε πως θα κάνει παρεμβάσεις στήριξης της οικογένειας, αξιοποιώντας και χρήματα  των ευρωπαϊκών   προγραμμάτων και μας ενημέρωσε πως σύντομα θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις.

Επισημαίνοντας πως η οικονομική κατάσταση των μεγάλων οικογενειών είναι πολύ δύσκολη δεσμευτήκαμε πως θα συνεχίσουμε την επικοινωνία και τη διεκδίκηση για ότι μας αξίζει !

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Λοβέρδος , ο πρόεδρος της  ΝΟΔΕ Β5 Δημήτρης Μαυροειδάκος και στελέχη της Νομαρχιακής της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου