Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 71 / 2020 - ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ BONUS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

 


 Το ύψος των ενισχύσεων (οικολογικό bonus για την  αγορά νέου οχήματος, επιδότησης αγοράς «έξυπνου»   οικιακού σημείου επαναφόρτισης και επιδότησης μέσω  της απόσυρσης) ανά κατηγορία ωφελούμενου/τελικού  αποδέκτη και ανά όχημα, καθορίζεται στον παρακάτω πίνακα, ως εξής:

 Κατηγορία Α΄ (Φυσικά πρόσωπα):

 Ι) Για ηλεκτρικά οχήματα με Λιανική Τιμή Προ Φόρων  (Λ.Τ.Π.Φ.) έως 50.000€ το οικολογικό bonus ανέρχεται:

 Α. σε ποσοστό 20% επί της Λ.Τ.Π.Φ. για οχήματα αξίας έως 30.000€, με μέγιστο ποσό τις έξι χιλιάδες ευρώ (6.000€).

 Β. σε ποσοστό 15% επί της Λ.Τ.Π.Φ. για οχήματα αξίας από 30.001€ έως 50.000€, με μέγιστο ποσό τις έξι χιλιάδες ευρώ (6.000€).

 ΙΙ) Για ηλεκτρικά δίκυκλα ή τρίκυκλα το οικολογικό bonus ανέρχεται σε ποσοστό 20% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α., με μέγιστο ποσό τα οκτακόσια ευρώ (800€).

 ΙΙΙ) Για ηλεκτρικά ποδήλατα το οικολογικό bonus ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α., με μέγιστο ποσό τα οκτακόσια ευρώ (800€).

 Η απόσυρση οχήματος ή δικύκλου/τρικύκλου (εξαιρουμένων των ποδηλάτων) επιβραβεύεται με ποσό ίσο με χίλια ευρώ (1.000€) και τετρακόσια ευρώ (400€), αντίστοιχα και είναι προαιρετική.

Η αγορά «έξυπνου» οικιακού σημείου επαναφόρτισης Η/Ο επιδοτείται με ποσό συνολικού ύψους πεντακοσίων ευρώ (500€) και είναι προαιρετική.

 Σε περίπτωση που  η τιμή αγοράς του «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης Η/Ο είναι μικρότερη των 500,00€ προ ΦΠΑ, το ποσό της επιδότησης ισούται με το ποσό της τιμής αγοράς προ ΦΠΑ.

 Ειδικά για τις κατηγορίες ΑμΕΑ και τριτέκνων/ πολυτέκνων οικογενειών, προβλέπεται προσαύξηση κατά χίλια ευρώ (1.000 €) στο ποσό του οικολογικού bonus που προκύπτει για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος κατηγορίας Μ και κατά πεντακόσια ευρώ (500€) για αγορά ηλεκτρικού οχήματος κατηγορίας L και ηλεκτρικών ποδηλάτων, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών που αφορούν τις συγκεκριμένες κατηγορίες

Ειδικότερα, για την κατηγορία των τριτέκνων/πολυτέκνων οικογενειών:

 -η προσαύξηση θα δίδεται μετά από την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών και τη επαλήθευση του αριθμού των εξαρτώμενων μελών (Πίνακας 8 του εντύπου Ε1 “Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φορολογικού Έτους 2019)” με το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

-Το ποσό των 500€ ειδικά για την επιλογή του ηλεκτρικού ποδηλάτου θα δικαιούνται πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα και άνω εξαρτώμενα τέκνα.

 Για πληροφορίες


 

https://kinoumeilektrika.gov.gr/info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου