Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 45 / 2020 - ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ




                                                       ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σ. Πρωτοψάλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΕΔ συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ.
Τα αιτήματα της ΟΠΟΤΤΕ που επεξεργάστηκε η αρμόδια επιτροπή μας , παρουσίασαν στον Διοικητή, ο Πρόεδρος Δημήτρης Κοντός, ο Οργανωτικός Γραμματέας Δημήτρης Χριστοθανόπουλος και το μέλος του ΔΣ Κλέλια Βαρβαρίγου.
Στη συζήτηση τέθηκαν
-          Το αίτημα της διεύρυνσης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ώστε να περιλαμβάνει περισσότερες  τρίτεκνες οικογένειες, ένα μέτρο ανακούφισης των οικογενειών μας και τόνωσης της οικονομίας.
-          Τη δημιουργία πρόσθετου προγράμματος –ενδεχομένως μέσω ΕΣΠΑ-που να περιλαμβάνει και για άλλες κατηγορίες –εκτός ασφαλισμένων ΕΦΚΑ.
-          Την λήψη ευνοϊκών μέτρων για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ
-          Την άμεση εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία , που κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και  μετά αυξάνεται . Έτσι πολλές οικογένειες και ιδιαίτερα εμείς οι πολυμελείς είμαστε σε τραγική θέση.
-          Την παράταση των επιδομάτων ανεργίας που λήγουν μέσα στο καλοκαίρι
-          Την επιπλέον μοριοδότηση των τριτέκνων και στα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης
Ο Διοικητής εκφράζοντας την κατανόηση για τα αιτήματα μας δεσμεύτηκε πως θα υπάρχουν –στα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων που έχει ο ΟΑΕΔ από την κυβερνητική πολιτική-θετικά μέτρα :
-Για τον κοινωνικό τουρισμό και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, την ιδιωτική συμμετοχή και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων. Ενώ τα υπόλοιπα είναι ζητήματα της κυβέρνησης.
-Για τα δάνεια από τον ΟΕΚ, πως εξετάζεται  να υπάρξει θετική ρύθμιση για μείωση των δόσεων και επιτάχυνση της εξέτασης αιτήσεων αναστολής δόσεων. 
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο διάστημα.
Η επικοινωνία μας θα είναι συνεχής ώστε να πετύχουμε ότι μας ανήκει.
Το επόμενο ραντεβού με το Υπουργείο Εργασίας και με τον Πρωθυπουργό ώστε να υπάρχουν άμεσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες- στο πνεύμα των προεκλογικών  δεσμεύσεων- για τις οικογένειες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου