Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΟΤΤΕ Νο 1 / 2016 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ - ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15/1/2016


Με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό σχετικά με την πορεία των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την τιτλοποίηση κάποιων το 2006 περνώντας σε ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, η ΟΠΟΤΤΕ με την ευθύνη απέναντι στα μέλη της απευθύνθηκε με έγγραφο προς το Π&Δ σήμερα ζητώντας παράλληλα και έκτακτη ακρόαση από τον ίδιο τον Πρόεδρο αυτού κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη ο οποίος όχι μόνο ανταποκρίθηκε άμεσα αλλά έδωσε και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσαν η Αντιπρόεδρος Μαριάνθη Τζαβέλλα και ο Ταμίας Βασίλης Δήμος εκπροσωπώντας την ΟΠΟΤΤΕ.
Ενημερώνουμε λοιπόν τα μέλη μας δανειολήπτες του Π&Δ πως κανένα σπίτι δεν θα χαθεί και πως έχουν τακτοποιηθεί όσες αιτήσεις ρύθμισης έχουν υποβληθεί. Οι δανειολήπτες  έχουν συναλλαγές ΜΟΝΟ με το Π&Δ. Υπάρχουν προτάσεις οικονομικής ελάφρυνσης των δανειοληπτών οι οποίες θα ανακοινωθούν μόλις εγκριθούν από το Δ.Σ. 
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Βαρλαμίτη προς ενημέρωση των μελών μας.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
15/1/2016

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπία της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη και συζήτησε εκτενώς όσα θέματα απασχολούν τους Τρίτεκνους με συνεργάτες του.
Ειδικότερα στη συζήτηση παρόντες ήταν από πλευράς ΟΠΟΤΤΕ ο Πρόεδρος Μ. Αχλαδιανάκης, η Γ΄Αντιπρόεδρος Μ. Τζαβέλλα, ο Ταμίας Β. Δήμος, ο Εκπρόσωπος Τύπου Δ. Κοντός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλίμου Ι. Μαριόλης και η Ταμίας του Συλλόγου Φυλής Α . Κοντού και από πλευράς Υπουργείου οι Σύμβουλοι του Υπουργού κ. Δημητρακόπουλος Θέμης και Κορδής Νεκτάριος, ο Προϊστάμενος επαγγελματικής εκπαίδευσης κ. Μουστάκας Γεώργιος, ο διευθ/τής β΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μποφυλάτος Σταύρος, ο διευθ/τής α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Κουφόπουλος Γιάννης.
Αρχικά έγινε μία γενική ενημέρωση για τα προβλήματα παιδείας που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι αλλά και το πρόβλημα του δημογραφικού από τον Πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ και ακολούθησε πιο εμπεριστατωμένη αναφορά από τον Δημήτρη Κοντό σχετικά με την αναγκαιότητα της ενίσχυσης υποδομών όσον αφορά την σίτηση και στέγαση των φοιτητών, για τη διατήρηση των μετεγγραφών, για την προτεραιότητα στα προνήπια, να κρατείται η ποσόστωση στις προσλήψεις των αναπληρωτών καθηγητών, επίσης, στις προσλήψεις για αναπληρωτές ειδικής αγωγής, να υπάρχει και να εφαρμόζεται η αντίστοιχη ποσόστωση για τρίτεκνους, οι αποσπάσεις  να γίνονται κατά προτεραιότητα για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς τρίτεκνους ( εδώ πήραμε την υπόσχεση πως θα ενταχθούν οι τρίτεκνοι σε ειδική κατηγορία και με νομοθετική ρύθμιση θα διευθετηθεί το θέμα καθώς και για τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής). Ακόμη για τον τρόπο πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Υπουργείο Παιδείας να υπάρχει σαφής πρόνοια ώστε εκτός από την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, του χρόνου απόκτησης πτυχίου, το βαθμό σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να μοριοδοτείται και η οικογενειακή κατάσταση (ενδεικτικά 1 παιδί 3 μόρια, 2 παιδιά 6 μόρια, 3 παιδιά 9





Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ



Βασίλης Κεγκέρογλου
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ. ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ: 2268
Ημερομηνία καταθέσεως:  12.1.2016


                                                                                             

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:  Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο


ΘΕΜΑ: Απαλλαγή πολυτέκνων και τριτέκνων από το φόρο πολυτελείας για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα τους.


Οι ανακοινώσεις του κ. Αλεξιάδη, για απαλλαγή των πολυτέκνων από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού, έφερε ανακούφιση, αφού αυτά, χρησιμοποιούνται πρωτίστως για τις ανάγκες της πολυμελούς οικογένειας.

Επειδή, το δικαίωμα αγοράς αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού είχαν εκτός από τους πολύτεκνους και οι τρίτεκνοι, είναι άδικο να μην συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση αυτή.


Ερωτάστε κ. Υπουργέ,


Προτίθεστε να συμπεριλάβετε στη ρύθμιση απαλλαγής από το φόρο πολυτελείας, εκτός από τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους;






Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου