Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 10 / 2014 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ


«Πρωτοβουλία για ανεργία και απασχόληση»

Ο Επιστημονικός Συντονιστής των Κοινωνικών Δράσεων στη πόλη μας καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης μαζί με την  πρώην Δ/ντρια του ΟΑΕΔ Περιστερίου Ολυμπία Σφίκτη και ομάδα συνεργατών επιστημόνων στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, θα εντάξουν μία νέα κοινωνική δράση που έχει στόχο το πιο δύσκολο κομμάτι που μαστίζει τη χώρα μας την Ανεργία και την Απασχόληση.

Η Πρώτη ενημέρωση θα γίνει την Δευτέρα  17  Μαρτίου  2014 και ώρα 18:00 , στην  Δημοτική βιβλιοθήκη , Ελλησπόντου και Σκρα , 2ον Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου  ( Πέτρινο )

Θα γίνεται άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση των συμπολιτών μας  στο τι μπορεί  να προσφέρει ο ΟΑΕΔ σχετικά με την προώθηση στην Απασχόληση όπως συμμετοχή στα προγράμματα Απασχόλησης, τεχνικές αναζήτησης εργασίας , παροχές ανεργίας ,επιδομάτων μητρότητας ,οικογενειακών επιδομάτων ,επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Ο ΟΑΕΔ παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες που έχουν ως σκοπό την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των ανέργων καθώς και την διευκόλυνση της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Τα πρόγραμμα αυτό ξεκινά μέσα Μαρτίου για 2 φορές την βδομάδα 18.00μμ-20.00μμ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Βαθιώτης τόνισε: «Εμείς θα σταθούμε δίπλα σε κάθε άνεργο και ανασφάλιστο συμπολίτη μας ώστε με την κοινωνική αλληλεγγύη να ξεπεράσει τα εμπόδια της ζωής και να σταθεί πάλι δυνατός και δημιουργικός στην πορεία της ζωής του. Κάποιοι υπογράφουν τα μνημόνια εμείς στο Περιστέρι υπογράφουμε την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Σε μια πόλη με χαμόγελο όπως είναι το Περιστέρι που καθημερινά διδάσκει με πράξεις ευαισθησίας  την ανθρωπιά κανείς συμπολίτης μας δεν θα αισθάνεται πλέον μόνος του στην κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου