Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 8 / 2011 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

 

Αγαπητέ τρίτεκνε , μέλος του Συλλόγου μας

Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας μέσω αυτής της επιστολής, γιατί πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα ευνοούν ένα διαφορετικό απολογισμό όχι τον διοικητικό ή οικονομικό που γνωρίζεται αλλά κατά πόσο βρεθήκαμε κοντά στους ανθρώπινους στόχους μας.
Ο Σύλλογος έχει την έννοια μιας διαρκούς διαδικασίας κατά την οποία συνειδητά και περιεκτικά οργανώνει , μοιράζει και απονέμει σε όλους μας αυτά που κατακτά. Αυτή όμως η έννοια από μόνη της δεν μπορεί να σταθεί αν και εσείς δεν κατανοήσετε, την έννοια των σχέσεων και του δεσμού που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας, γιατί όσο περισσότερο καταλαβαίνουμε αυτές τις έννοιες τόσο περισσότερο κατανοούμε και το μέγεθος της ευθύνης ή της συνευθύνεις μας για πράγματα που γίνονται μακριά μας ή κοντά μας.
Ζούμε στην ίδια περιοχή , αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και όμως μοιάζουμε αποφασισμένοι να μην ενοχλήσουμε ο ένας τον άλλον για οτιδήποτε γίνεται γύρω μας.
Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά ώριμοι ποιά ώστε να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία μας .
Να δούμε την αλήθεια κατάματα. Τα λόγια μας να μην αγνοούν την αλήθεια. Πρέπει να διαρραγούν τα γλωσσικά στεγανά που έχουμε, να λέμε, εργασία - παιδεία-πολιτισμός- δημοκρατία και να γνωρίζουμε τι κοινά εννοούμε.
Σήμερα αμφισβητείται ο ρόλος της ίδιας μας της ύπαρξης . Σήμερα οι τρίτεκνοι όλων των ηλικιών αντιμετωπίζουν δύσκολα την επιβίωση των οικογενειών τους εξ΄ αιτίας των αρνητικών οικονομικών δυσκολιών. Καταπατούνται οι εργασιακές σχέσεις , η πρόνοια , η υγειονομική ,η φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Οι συντάξεις είναι συντάξεις πείνας και δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά χρήματα που δώσαμε καθ’ όλον τον εργασιακό βίο μας.. Μας ευλογούσαν που κάναμε παιδιά και τώρα μας μειώνουν το αφορολόγητο από τις 23.500 στα 12.000 ευρώ.Η ανεργία για τους μεν, η αμφιβολία για τους δε, έχει δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας, φόβου, και προβλημάτων μέσα στις οικογένειες.
Το χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, το οποίο δυστυχώς πληρώνουν και οι τρίτεκνες οικογένειες ,οι μισθοί που έχουν μειωθεί τόσο στο Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό τομέα έχουν δημιουργήσει μια δύσκολη οικονομική αλλά και ψυχολογική κατάσταση . Αρκετά νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα με στεγαστικά ,και καταναλωτικά δάνεια προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Τα ΜΜΕ αλέθουν τα μυαλά των παιδιών μας με θεάματα αισθητικής αποβλάκωσης. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν μόνα σ ’ένα << σκουπιδότοπο>> μιας ανταγωνιστικής κοινωνίας.
Όσο για εμάς τους γονείς , άλλες ευθύνες έχουμε. Στο βαθμό που νομίζουμε ότι θα τη βολέψου με και δεν αντιστεκόμαστε καθημερινά απέναντι σ αυτή την κατάσταση, που δε μαθαίνουμε τα παιδιά μας ότι ο κόσμος δεν ήταν πάντα έτσι ούτε θα είναι πάντα έτσι, στο βαθμό που δε μαθαίνουν τα παιδιά ότι έχουν δικαιώματα και ανάγκες και πως ο μόνος δρόμος για να τα διαφυλάξουν ή να τα κατακτήσουν είναι να τα διεκδικήσουν συλλογικά, στο βαθμό που τα αφήνουμε μόνα τους στη ζούγκλα, μετά θα αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε εδώ .
Πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια από τις εκλογές του συλλόγου μας . Τον Φεβρουάριο θα γίνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου .Μια νέα αρχή πρέπει να γίνει ,ποιο δυναμική με νέα πρόσωπα και όρεξη για δουλειά , αγώνες και διεκδικήσεις από μια πολιτεία που μας έχει ξεχάσει . Εμείς Βάλαμε την βάσει τις κολώνες σε αυτό το οικοδόμημα , που ονομάζουμε Σύλλογο Τριτέκνων Περιστερίου , οργανώνοντας τον όσο καλλίτερα μπορούσαμε , διεκδικώντας για όλους και κερδίζοντας αρκετές μάχες , με δημοτικές αρχές και πολιτεία .Κανένας σύλλογος δεν είναι ο « σωτήρας » ή ο « εργολάβος » που θα λύσει εργολαβικά κάποιο αίτημα μας .

Πρέπει να στηριχτεί στο γεγονός ότι ο σύλλογος είναι μια κοινότητα. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει συλλογική ευθύνη όπου μέσα από αυτή αναδύεται το συλλογικό συμφέρον και η ευαισθησία η ικανότητα δηλ του να γνωρίζει κανείς το μέγεθός των πράξεών του και των συνεπειών του.
Για αυτούς τους λόγους σας καλούμε να έρθετε κοντά στο σύλλογο και να γίνετε ενεργά μέλη του .

Ζητώ από εσάς την ενεργή συμμετοχή σας στον Σύλλογο , θέτοντας υποψηφιότητα για το ΔΣ και για τις επιτροπές που βοηθούν το έργο μας.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 12/2/2012 στην Συνεδριακή αίθουσα του κτιρίου  ΚΥΒΕ στο Περιστέρι .


Σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και ο νέος Χρόνος να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Ο  Γ.Γραμματέας  του Συλλόγου
  Χριστοθανόπουλος Δημήτριος



Εἴδωλα, δαίμονες, ξωθιές, φαντάσματα, στοιχειά,
τῆς νύχτας μέσα μου ὁ λαὸς κυλιέται καὶ κουνιέται,
καὶ μέσα στὴ χιλιόδιπλη καρδιά μου μιὰ σπηλιά,
κι ἕνας Χριστὸς γεννιέται.

Κωστὴς Παλαμᾶς
Χριστούγεννα 1928



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου