Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ…

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ…

Του ΘΟΔΩΡΟΥ Ε. ΚΟΝΤΟΥ
Οικονομολόγου
Μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας.

Αγαπούσε τη ζωή , λάτρευε τα παιδιά.
Ήθελε να γίνει ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ, για να χτυπήσει την υπογεννητικότητα.
Ήθελε να γίνει ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ, για να συμβάλει θετικά στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας.
Ήθελε να σταματήσει τη συνεχή γήρανση του Ελληνικού πληθυσμού.
Ήθελε να ξοδέψει το εισόδημά του μεγαλώνοντας με θυσίες τα παιδιά του και στη συνέχεια να τα σπουδάσει.
Ήθελε να ενταχθεί και τυπικά στους πολύτεκνους…
Η συμβολή του στην αύξηση της παραγωγικότητας, στη βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης και στην αύξηση της κατανάλωσης, ήταν κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις του, κι όμως συνέβαλε σημαντικά σ΄αυτό που ονομάζεται οικονομική ανάπτυξη.
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, έπρεπε να στηριχθεί και να βοηθηθεί από ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, με ευαισθησία και κοινωνική πρόνοια.
Αντ΄αυτού με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, οδηγεί στη «σφαγή» τις τρίτεκνες οικογένειες, αφού μετά την κατάργηση των μετεγγραφών, τους χαρατσώνει με άδικη και δυσβάσταχτη φορολογία.
Με το νόμο του σύγχρονου Ηρώδη, το αφορολόγητο των Τρίτεκνων οικογενειών μειώνεται στο μισό !!!
Μ΄αυτόν τον τρόπο, το αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ προσαυξάνεται για το πρώτο και δεύτερο παιδί 2.000+2.000 ευρώ και για το τρίτο 3.000 ευρώ.
Δηλαδή το αφορολόγητο της τρίτεκνης οικογένειας θα φθάσει στο «αστρονομικό» ποσό των 12.000 ευρώ από 20.500 που ήταν το 2011 και 23.500 το 2010 !!!
Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει μια τρίτεκνη οικογένεια και το αντίστοιχο ποσό που κατέβαλε τα προηγούμενα χρόνια με παράδειγμα ένα εισόδημα της τάξης των 26.000 ευρώ είναι:

Ετήσιος φόρος κλίμακας : 2010      650 ευρώ.
Ετήσιος φόρος κλίμακας : 2011   1.450 ευρώ.
Νέο πολυνομοσχέδιο :                  3.220 ευρώ.

Ύστερα από τη περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος, την επιβολή τέλους για τα ακίνητα χωρίς ελαφρύνσεις, την κατάργηση των φοιτητικών μετεγγραφών, τη συνεχή συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση των επικουρικών ταμείων-συντάξεων, το πάγωμα των προσλήψεων, την κατάργηση μιας πληθώρας επιδομάτων, την κατάργηση μιας σειράς δίκαιων φοροαπαλλαγών, την καταστρατήγηση του ειδικού ποσοστού προσλήψεων των τριτέκνων επί προκηρυγμένων θέσεων εργασίας, και τέλος την εργασιακή εφεδρεία-απόλυση, ήλθε το πολυνομοσχέδιο που ο ιστορικός του μέλλοντος θα το χαρακτηρίσει ως όνειδος του σύγχρονου Ελληνισμού.
Το τέλος ενός προδιαγεγραμμένου πογκρόμ κατά της πολυμελούς οικογένειας δεν τελειώνει εδώ. Θα προτείναμε –σκωπτικά- στους κυβερνώντες να συνεχίσουν τις «παροχές» τους και με μια σειρά νέων μέτρων όπως:
- Η απαγόρευση στις πολυμελείς οικογένειες εξόδου από τη χώρα.
- Η παρουσία τους κάθε βδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
- Να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη γιατί απέκτησαν πολλά παιδιά.
Αν παρά ταύτα συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, να εκδοθεί πάραυτα ένταλμα σύλληψής και άμεσης προφυλάκισής τους, αφού ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου