Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 13 / 2016 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμπνοια της Δυτικής Αθήνας απέναντι στις διεκδικήσεις του Ιερού Ναού Λαμίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου»

 
   
Σε κλίμα σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2016 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου η συγκέντρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων της Δυτικής Αθήνας, που συγκάλεσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).
Αφορμή ήταν οι διεκδικήσεις 7.500 στρεμμάτων σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές των Δήμων Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου από τον Ιερό Ναό Λαμίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».
Ο Δήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Παχατουρίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι αδιανόητο μια εκκλησία από τη Λαμία να διεκδικεί το μισό Περιστέρι, την Πετρούπολη και περιοχές του Χαϊδαρίου, σημειώνοντας ότι στις διεκδικήσεις περιλαμβάνονται κατοικίες, σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, πλατείες κ.λπ.
Στη συγκέντρωση πήραν το λόγο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, οι Δήμαρχοι Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, καθώς επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Παραβρέθηκαν ακόμη, οι Δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος και Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καράμπελας κ.α.
Ξεκαθαρίστηκε ότι σύσσωμη η Δυτική Αθήνα δεν θα επιτρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί ούτε μια σπιθαμή γης και προχώρησαν στη χάραξη κοινής στάσης σε όλα τα επίπεδα ενάντια στις διεκδικήσεις του Ιερού Ναού.
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου