Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 26 / 2014 - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΡΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΟΣΕ

  
      Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ  ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΣΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2014

ΥΦ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΜΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ:

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μειωμένο εισιτήριο έως 50% για οικογένειες

·           Στα ΚΤΕΛ χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Εργασίας

Διευκρινήσεις σχετικά με τη δυνατότητα έκπτωσης στις μετακινήσεις των τριτέκνων οικογενειών με τα ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ έλαβε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε απάντηση σχετικής Αναφοράς του από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Στην απάντηση διευκρινίζεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «δεν εφαρμόζει επιπλέον εκπτώσεις για τις τρίτεκνες οικογένειες, δεδομένου ότι οι οικογένειες αυτές δεν χαρακτηρίζονται ως οικογένειες πολυτέκνων». Προσθέτει, όμως, ότι «σύμφωνα με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, υπάρχει η Οικογενειακή κάρτα, η οποία δίνει στους ενήλικες το δικαίωμα διακίνησης με έκπτωση 25% (για 2 άτομα) ή 50% (για 3 και μέχρι 8 άτομα), εφόσον συνταξιδεύουν 2 τουλάχιστον μέλη της οικογένειας, εκ των οποίων ένας ενήλικας, με την ίδια αμαξοστοιχία στην ίδια κατηγορία θέσης και για την ίδια διαδρομή τόσο κατά την μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή (αν το ταξίδι είναι με επιστροφή)». Διασαφηνίζεται επίσης ότι «το παιδί (κάτω των 12 ετών) καταβάλλει σε κάθε περίπτωση το μισό της τιμής που καταβάλλει ο ενήλικας. Στις οικογένειες συνυπολογίζονται σε κάθε περίπτωση τα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει το 26o έτος της ηλικίας τους». Πέραν αυτού «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χορήγησε, μετά από έγκριση της Διοίκησης την οικογενειακή κάρτα σε τρίτεκνες οικογένειες δωρεάν από 23.12.2013 έως 28.02.2014 και από 15.03.2014 έως και 30.04.2014».
Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των τριτέκνων με το ΚΤΕΛ, στην απάντησή του ο υφυπουργός Μεταφορών τονίζει ότι «για τα άτομα που βάσει της κείμενης νομοθεσίας δικαιούνται δωρεάν ή με μειωμένο κόμιστρο μετακινήσεις, το αρμόδιο Υπουργείο είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει στον ΟΑΣΑ ή στα ΚΤΕΛ το αντίτιμο του κομίστρου ή τη διαφορά από το ισχύον κόμιστρο. Προκειμένου, λοιπόν, να παρασχεθεί το δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο στους τρίτεκνους, θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να μεριμνήσει για την ένταξη αυτής της κατηγορίας των πολιτών στους δικαιούχους με νέα νομοθετική ρύθμιση και για τη διευθέτηση του τρόπου καταβολής του αντιτίμου της σχετικής οφειλής συνάπτοντας σχετικές συμβάσεις, ύστερα από την εγγραφή σχετικών πιστώσεων στον Προϋπολογισμό του».   

ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου