Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 25 / 2011 - ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι όπως μας είπαν οι Ναυτιλιακές Εταιρείες , λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών , ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ  ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ  τις εκπτώσεις  για τους  τρίτεκνους.

Οι Ναυτιλιακές Εταιρείες είναι:
ΜΙΝΟΑΝ , ΑΝΕΚ , ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε θετικά νέα για τις ναυτιλιακές εταιρείες.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
O Γ. Γραμματέας Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 24 / 2011 - ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Ε΄ΔΙΜΗΝΟΥ 2011

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/

  
«Πληρωμή των Πολυτεκνικών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ»

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού,πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Ε’ διμήνου 2011 θα καταβληθούν σε 418.163 οικογένειες την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011.
Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των  109.067.470,59 ευρώ.

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ…

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ…

Του ΘΟΔΩΡΟΥ Ε. ΚΟΝΤΟΥ
Οικονομολόγου
Μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας.

Αγαπούσε τη ζωή , λάτρευε τα παιδιά.
Ήθελε να γίνει ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ, για να χτυπήσει την υπογεννητικότητα.
Ήθελε να γίνει ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ, για να συμβάλει θετικά στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας.
Ήθελε να σταματήσει τη συνεχή γήρανση του Ελληνικού πληθυσμού.
Ήθελε να ξοδέψει το εισόδημά του μεγαλώνοντας με θυσίες τα παιδιά του και στη συνέχεια να τα σπουδάσει.
Ήθελε να ενταχθεί και τυπικά στους πολύτεκνους…
Η συμβολή του στην αύξηση της παραγωγικότητας, στη βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης και στην αύξηση της κατανάλωσης, ήταν κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις του, κι όμως συνέβαλε σημαντικά σ΄αυτό που ονομάζεται οικονομική ανάπτυξη.
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, έπρεπε να στηριχθεί και να βοηθηθεί από ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, με ευαισθησία και κοινωνική πρόνοια.
Αντ΄αυτού με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, οδηγεί στη «σφαγή» τις τρίτεκνες οικογένειες, αφού μετά την κατάργηση των μετεγγραφών, τους χαρατσώνει με άδικη και δυσβάσταχτη φορολογία.
Με το νόμο του σύγχρονου Ηρώδη, το αφορολόγητο των Τρίτεκνων οικογενειών μειώνεται στο μισό !!!
Μ΄αυτόν τον τρόπο, το αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ προσαυξάνεται για το πρώτο και δεύτερο παιδί 2.000+2.000 ευρώ και για το τρίτο 3.000 ευρώ.
Δηλαδή το αφορολόγητο της τρίτεκνης οικογένειας θα φθάσει στο «αστρονομικό» ποσό των 12.000 ευρώ από 20.500 που ήταν το 2011 και 23.500 το 2010 !!!
Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει μια τρίτεκνη οικογένεια και το αντίστοιχο ποσό που κατέβαλε τα προηγούμενα χρόνια με παράδειγμα ένα εισόδημα της τάξης των 26.000 ευρώ είναι:

Ετήσιος φόρος κλίμακας : 2010      650 ευρώ.
Ετήσιος φόρος κλίμακας : 2011   1.450 ευρώ.
Νέο πολυνομοσχέδιο :                  3.220 ευρώ.

Ύστερα από τη περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος, την επιβολή τέλους για τα ακίνητα χωρίς ελαφρύνσεις, την κατάργηση των φοιτητικών μετεγγραφών, τη συνεχή συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση των επικουρικών ταμείων-συντάξεων, το πάγωμα των προσλήψεων, την κατάργηση μιας πληθώρας επιδομάτων, την κατάργηση μιας σειράς δίκαιων φοροαπαλλαγών, την καταστρατήγηση του ειδικού ποσοστού προσλήψεων των τριτέκνων επί προκηρυγμένων θέσεων εργασίας, και τέλος την εργασιακή εφεδρεία-απόλυση, ήλθε το πολυνομοσχέδιο που ο ιστορικός του μέλλοντος θα το χαρακτηρίσει ως όνειδος του σύγχρονου Ελληνισμού.
Το τέλος ενός προδιαγεγραμμένου πογκρόμ κατά της πολυμελούς οικογένειας δεν τελειώνει εδώ. Θα προτείναμε –σκωπτικά- στους κυβερνώντες να συνεχίσουν τις «παροχές» τους και με μια σειρά νέων μέτρων όπως:
- Η απαγόρευση στις πολυμελείς οικογένειες εξόδου από τη χώρα.
- Η παρουσία τους κάθε βδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
- Να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη γιατί απέκτησαν πολλά παιδιά.
Αν παρά ταύτα συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, να εκδοθεί πάραυτα ένταλμα σύλληψής και άμεσης προφυλάκισής τους, αφού ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 5 / 2011 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Αγαπητοί τρίτεκνοι

Η Ομοσπονδία ΟΠΟΤΤΕ έχει κάνει το τελευταίο διάστημα μιά σειρά από κινήσεις, επισκέψεις, προτάσεις,Δελτία Τύπου, Δυνεντεύξεις κ.ά.
Εσείς γιατί δε συμμετέιχατε;
Δεν θα έπρεπε όλοι μαζί να κάνουμε τις κινήσεις κάτω από τη σκέπη της Ομοσπονδίας; Βέβαια και ο κάθε σύλλογος μπορεί να κάνει και μόνος του παρεμβάσεις.
Mε την ευκαιρία σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε, να παρέμβετε, να προτείνετε ό,τι θεωρείτε καλό και πρόσφορο να πράξουμε για το προσεχές μέλλον. 

Η Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. και ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου σας προσκαλεί σε διαμαρτυρία το  Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 18.30.  μ.μ. στα νέα γραφεία,της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε ,  Κηφισίας 32, Αμπελόκηποι, Αθήνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ!!!!!!

Ελάτε να βοηθήσουμε όλοι μαζί.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 23 / 2011 - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/

 

Επιβάρυνση έως 2.750 ευρώ λόγω μείωσης αφορολογήτου
Χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι πλήττονται περισσότερο από τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις
 
Σε οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών οδηγούν οι νέες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου μετά τις δραστικές περικοπές των φοροαπαλλαγών και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ. Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα πληρώνουν την αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο την ύφεση σε μία περίοδο που η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων 20 ετών. Οι επιπλέον φόροι εισοδήματος που καλούνται να πληρώσουν οι οικογένειες με τρία ή τέσσερα παιδιά φθάνουν μέχρι και τα 2.750 ευρώ, ενώ για τις οικογένειες με δύο παιδιά οι επιβαρύνσεις αγγίζουν τα 1.040 ευρώ. Αντίθετα, τα υψηλά εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν κατά 2,6% σε σχέση με τα εισοδήματα του 2010.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με τις νέες διατάξες του πολυνομοσχεδίου, οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος έχουν ως εξής:
1. Το αφορολόγητο όριο για τους περισσότερους φορολογουμένους μειώνεται κατά 7.000 ευρώ και διαμορφώνεται στα 5.000 ευρώ. Το βασικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος μειώνεται κατά 58,3%.
2. Για τους νέους μέχρι 30 ετών, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών το αφορολόγητο όριο μειώνεται κατά 3.000 ευρώ και διαμορφώνεται στα 9.000 ευρώ.
3. Τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια εισοδήματος που ισχύουν για τους φορολογουμένους με προστατευόμενα παιδιά αυξάνονται κατά 2.000 ευρώ για πρώτο και δευτερο τέκνο και κατά 3.000  από τις 11.500  ευρώ για τα τρία τέκνα.
Με βάση τα ανωτέρω, τα συνολικά αφορολόγητα όρια μειώνονται από 13.500 ευρώ σε 7.000 ευρώ για τους φορολογουμένους με ένα τέκνο, από 15.000 σε 9.000 ευρώ για τους φορολογουμένους με δύο τέκνα, από 23.500 σε 12.000 ευρώ για τους τρίτεκνους, από 25.500 σε 15.000 ευρώ για τους φορολογουμένους με τέσσερα τέκνα και από 27.500 σε 18.000 ευρώ για τους φορολογουμένους με πέντε τέκνα.
Οι αλλαγές αυτές επιφέρουν πρόσθετους φόρους στο σύνολο των φορολογουμένων, ενώ κάποιοι που δεν κατέβαλλαν κανέναν φόρο στο ελληνικό Δημόσιο καλούνται να πληρώσουν εξανλητικούς φόρους. Συγκεκριμένα, φορολογούμενος με πέντε προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο εισόδημα 28.000 ευρώ θα πληρώσει στην εφορία το ποσό των 2.700 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011. Ο ίδιος φορολογούμενος πλήρωσε το 2010 φόρο ύψους 160 ευρώ.
Πέραν των ανωτέρω, δραστικές είναι οι περικοπές και στις εκπτώσεις φόρου. Οι φοροαπαλλαγές από τούδε και στο εξής θα εκπίπτουν μόνο από τον τελικό φόρο και όχι από το εισόδημα.

Πριν προλάβουμε να αποπληρώσουμε τα φετινά χαράτσια, πρέπει:
* Από τον Μάιο να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις.
* Από τον Ιούλιο να μπούμε στη διαδικασία εξόφλησης του εκκαθαριστικού, στο οποίο θα αποτυπωθούν τα μέτρα που αποκαλύφθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής.
* Μέσα στο φθινόπωρο να αποπληρώσουμε και το πολυεκκαθαριστικό.
Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, όλα τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες) καλούνται να σηκώσουν τριπλό βάρος.
1. Από την 1η Ιανουαρίου 2012, όλοι οι μισθοί θα υποστούν «κούρεμα». Το κούρεμα αυτό οφείλεται στην εφορία και είναι πρόσθετο σε αυτό που ενδεχομένως γίνεται στον μισθό ή στην σύνταξη (οι δημόσιοι υπάλληλοι φορτώνονται το νέο μισθολόγιο, οι συνταξιούχοι τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τις περικοπές από τις ατομικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις). Ο μισθός εργαζόμενου με δύο παιδιά θα μειωθεί έως και 30 ευρώ επιπλέον μόνο εξαιτίας της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας.
2. Η νέα κλίμακα που παρουσιάστηκε θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2011. Κανονικά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ο φόρος εισοδήματος παρακρατείται από τον μισθό ή τη σύνταξη. Αυτό δεν θα συμβεί φέτος. Ετσι, με το εκκαθαριστικό του 2012, θα έρθει στο φως άλλο ένα πολύ μεγάλο χαράτσι: για παράδειγμα, όλα τα φυσικά πρόσωπα με δύο παιδιά θα πληρώσουν έως και 420 ευρώ επιπλέον φόρο λόγω των αλλαγών στα κλιμάκια αλλά και της μείωσης του αφορολογήτου
3. Στο εκκαθαριστικό του 2012 θα φανούν και οι συνέπειες από την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών. Ψαλίδι έχει μπει σε όλες τις εκπτώσεις: νοσοκομειακής περίθαλψης, ασφαλιστικών εισφορών, τόκων στεγαστικού δανείου, ενοικίου κύριας κατοικίας, φροντιστηρίων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ: Μέχρι 15 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για μειωμένο Κοινωνικό Τιμολόγιο
Όσοι υποβάλουν αιτήσεις αργότερα, θα ενταχθούν μεν (εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις) αλλά αργότερα μέσα στο 2012, από την ημέρα που θα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους. Επίσης, όσοι λαμβάνουν ήδη το ΚΟΤ δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέες αιτήσεις για το 2012, εκτός αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν είναι πλέον δικαιούχοι

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
O Γ. Γραμματέας Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 22 / 2011 - ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/

 
Αγαπητά μας μέλη

Ο Σύλλογος προσπαθώντας να βοηθήσει τις άπορες οικογένειες , μέλη του , που συνεχώς αυξάνονται ,έχει δημιουργήσει μία ομάδα αλληλεγγύης , με έργο να μαζεύει τρόφιμα πρώτης ανάγκης όσπρια , ζυμαρικά , λάδι , κονσέρβες , γάλα μακράς διάρκειας ,ζάχαρη και καφές συσκευασμένα μακράς ημερομηνίας λήξης, ρούχα .
Τα τρόφιμα και τα ρούχα  θα συγκεντρωθούν ώστε να τα διαθέτει στις οικογένειες αυτές .
Στην προσπάθεια αυτή μπορεί να συμμετέχετε όλοι , με τον τρόπο σας , προσθέτοντας ένα λιθαράκι και εσείς στην προσπάθεια ανακούφισης των οικογενειών αυτών .
Ο Σύλλογος θα δέχεται την προσφορά σας από 2 Νοεμβρίου έως και την 20 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 7.00 με 9.00 μμ , στα γραφεία του Συλλόγου .
Τα τρόφιμα και τα ρούχα που θα  μαζευτούν θα μοιραστούν στις 21 Δεκεμβρίου .
Όσοι τρίτεκνοι  νέα μέλη μας χρειάζονται βοήθεια , μπορούν να μας ενημερώσουν .

0 Υπεύθυνος της ομάδας αλληλεγγύης
Χριστοθανόπουλος Δημήτριος τηλ. επικοινωνίας 2105713037 & 6955090942