Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 14 / 2015 - ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι  Φοιτητές έστησαν σκηνές στην πλατεία Συντάγματος

Το Καθηγητικό κατεστημένο, η Πανεπιστημιακή ελίτ της μνημονιακής αφωνίας και της πνευματικής ατονίας και του βολέματος, με την ανοχή τόσο της προηγούμενης όσο και της παρούσας Κυβέρνησης, πετούν εκτός Πανεπιστημίων τα παιδιά των πολυμελών οικογενειών και τα στέλνουν κυριολεκτικά στα αντίσκηνα της Πλατείας Συντάγματος.

Σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος,  κυριολεκτικά έχουν κατασκηνώσει από το πρωί και γι’ αόριστο χρόνο τα παιδιά των φτωχών πολυμελών οικογενειών, που αποκλείστηκαν από το δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έπειτα από προσφυγή  καθηγητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ στο ΣτΕ.

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων νεαρών βρέθηκε τα μέλη  της ΟΠΟΤΤΕ Μ. Δροσάκης  και  κ. Δ. Καραγεωργόπουλος  ο οποίος δήλωσε ότι: "Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών της, τα οποία διαμαρτύρονται απέναντι σε μια κατάφορη αδικία που συντελείται εις βάρος τους. Ουσιαστικά η τακτική της μη πολιτικής λύσης που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας, στέλνει τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και στα Κολέγια, ενώ τα παιδιά των φτωχών οικογενειών στερούνται την Πανεπιστημιακή μόρφωση, απλά και μόνο για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα της πανεπιστημιακής ελίτ. Η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτά τα νέα παιδιά, απέναντι στις πολυμελείς οικογένειες και να δώσουν εδώ και τώρα πολιτική λύση στο πρόβλημα. Η ΟΠΟΤΤΕ αναλαμβάνει το συντονισμό της δράσης, καλύπτει πλήρως την κινητοποίηση και καλεί τις τριτεκνικές οργανώσεις μέλη της και όλους τους τρίτεκνους να βρεθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες στο πλευρό των παιδιών μας. Εκεί έξω στα αντίσκηνα βρίσκονται τα δικά μας παιδιά και όλοι οφείλουμε να τους συμπαρασταθούμε και να αγωνιστούμε μαζί τους".

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το φλέγον θέμα των μετεγγραφών και ειδικότερα του αποκλεισμού από το Υπουργείο Παιδείας των υποψηφίων με το 10 %, είχε ενημερωθεί εγκαίρως η ηγεσία του, από την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ), αλλά παρόλα αυτά (άγνωστο ποια συμφέροντα επέβαλλαν την απραξία), το ζήτημα δεν αντιμετωπίστηκε πολιτικά με αποτέλεσμα των αποκλεισμό αρκετών παιδιών από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Ζέρβας, διευθυντής του γραφείου του κ. Μπαλτά, σε πρόσφατη συνάντηση με την ΟΠΟΤΤΕ, δήλωσε πως το θέμα αφορά αποκλειστικά το Νομικό τμήμα του Υπουργείου (;;;) και παρέπεμψε στον υπεύθυνο κ. Δ. Μπαλασόπουλο («εγώ το πα στο σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του») ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε προκλητικά «ότι εγώ έτσι  ερμήνευσα τον νόμο.  Έχετε δικαίωμα να κάνετε ότι νομίζετε.  Πηγαίνετε δικαστικά».

Αυτή ήταν η εξόχως «προοδευτική» αντιμετώπιση της πολιτικής και υπηρεσιακής (νέας) ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία οδήγησε στα αντίσκηνα της Πλατείας Συντάγματος τα παιδιά των φτωχών πολυμελών οικογενειών, αφού ουσιαστικά δεν έχουν άλλη επιλογή ως μέλη φτωχών οικογενειών να σπουδάσουν σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή σε κάποιο κολέγιο του εσωτερικού, όπως έκαναν τα τέκνα ευκατάστατων οικονομικά οικογενειών.

Η συμπεριφορά αυτή ερμηνεύεται από τους γονείς των παιδιών ως μια ελιτίστικη και «αλληλέγγυα» αντιμετώπιση εκ μέρους του Υπουργείου, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν (όχι αδίκως) συσχετισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου και του ίδιου του Πρωθυπουργού με το καθηγητικό κατεστημένο του ΕΜΠ, καθώς όλοι τους σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με αυτό…

 
 
 


Σκηνές στην πλατεία Συντάγματος έστησαν φοιτητές της Αρχιτεκτονικής το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ακύρωση των μετεγγραφών τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Με αυτό τον τρόπο αντιδρούν στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να διακόψει τη διαδικασία μετεγγραφής τους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου