Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 8 / 2015 - ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε



ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε ΜΕ ΤΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την  Τρίτη 28 Απριλίου αντιπροσωπία του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από τους Αχλαδιανάκη Μανώλη, Δήμο Βασίλη, Κοντό Δημήτριο, Καραγεωργόπουλο Δημήτριο και Τζαβέλλα Μαριάνθη παρουσία και της Νομικής Συμβούλου κ. Υφαντή Χρυσάνθης έκανε τις εξής συναντήσεις :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ( για το Παιδείας )

Η ΟΠΟΤΤΕ είχε συνάντηση με τον Σύμβουλο σε θέματα Παιδείας και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Φιλάρετο Αλικαρίδη σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών των παιδιών μας.
Ο κ. Αλικαρίδης μας πληροφόρησε πως πρόθεση του Υπουργείου είναι να ακολουθήσει την απόφαση του ΣτΕ το οποίο προτείνει οι μετεγγραφές για λόγους υγείας, οικονομικούς αλλά και κοινωνικούς να κυμαίνονται στο ποσοστό από 0% έως 10% του αριθμού των εισαγομένων σε κάθε σχολή
θεωρώντας πως θα παρανομήσει εάν προχωρήσει σε διαφορετική ρύθμιση.
Η ΟΠΟΤΤΕ  εξέθεσε την άποψη της πως δηλαδή δεν είναι αυτοσκοπός των Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα οι μετεγγραφές αλλά οι σπουδές των παιδιών τους που σημαίνει πως αν η πολιτεία εξασφαλίσει την στέγαση και την σίτιση στα επαρχιακά Πανεπιστήμια όλα θα είναι εντάξει. Σε διαφορετική περίπτωση οι μετεγγραφές είναι μέτρο απαραίτητο για την πραγματοποίηση του σκοπού των παιδιών για σπουδές.
Τονίσαμε πως η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων δεν επιτρέπει την συντήρηση ούτε καν δεύτερης κατοικίας πόσο μάλλον και περισσοτέρων εάν τα παιδιά δεν περάσουν στην ίδια πόλη. 
Τονίσαμε πως στην περίπτωση που μπει εισοδηματικό κριτήριο επ' ουδενί λόγω δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο από εκείνο του επιδόματος δηλαδή 45000 ευρώ για οικογένεια με τρία προστατευόμενα τέκνα.
Προσπαθήσαμε να πείσουμε πως πρέπει να αυξηθεί και αν όχι τουλάχιστον να μην μειωθεί το ποσοστό των εισαγομένων από μετεγγραφές στις Σχολές.
Και πως δεν θα πρέπει να μπουν όλες οι κατηγορίες προς μετεγγραφή στο ίδιο ''καλάθι'' αλλά να διατηρηθεί διαχωρισμός κατηγοριών για την επιλογή.
Γενικότερα χθες οι γονείς δώσαμε μία μάχη πριν από την τελική των παιδιών μας που ξεκινά στις 18 του Μάη και καταφέραμε να κάνουμε το Υπουργείο να δει θετικά τα αιτήματα μας λαμβάνοντας την υπόσχεση πως θα έχουμε λόγο στο προσχέδιο πριν την έκδοση του τελικού Νομοσχεδίου.
Το σίγουρο είναι πως πριν την συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γνωρίζουμε τι πρόκειται να γίνει με το θέμα αυτό.
Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού τον κ. Χρήστο Πιλάλη .
Εκεί συζητήθηκαν κυρίως θέματα των εκπαιδευτικών. Δηλαδή ζητήσαμε οι εκπαιδευτικοί που έχουν τρία παιδιά να υπηρετούν στον τόπο συμφερόντων τους για να μην υπάρχουν ''διαλυμένες'' οικογένειες. Επίσης σε σχέση με τους αναπληρωτές και τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής ενημερώσαμε πως δεν τηρείται το ποσοστό του 20% και απαιτούμε να δοθεί η πρέπουσα προσοχή σε αυτό. Ακόμη ζητήσαμε να προηγούνται τα παιδιά των Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα στους παιδικούς σταθμούς όπως και των Πολυτέκνων.
Το θετικό είναι πως η απάντηση του κ. Πιλάλη ήταν πως  το Υπουργείο είναι ενημερωμένο για  τα προβλήματα αυτά και πως υπάρχει η πρόθεση να σταματήσει η αδικία αυτή και να στηριχθεί η οικογένεια. 


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (για το Εργασίας )

Στο Υπουργείο Εργασίας η ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό τον κ. Πάνο Σκουρλέτη.
Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον και με διάθεση συνεργασίας συζητήθηκε κατ' αρχή η επιτακτική πλέον ανάγκη της εξομοίωσης μετά από αγώνες αλλά και υποσχέσεις 22 ετών.
Πρέπει να στηρίζεται η Ελληνική Οικογένεια από την πολιτεία ήταν η κεντρική ιδέα της όλης συζήτησης.
Ζητήσαμε την πρόσβαση μας στα Μ.Μ.Μ. με μειωμένο εισιτήριο πράγμα το οποίο θα δώσει ανάσα στην καθημερινότητα  των Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα.
Συζητήσαμε για το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της φτώχειας αλλά και για το επικείμενο πρόγραμμα της επισιτιστικής που έρχεται να αντικαταστήσει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους. Εκεί είπαμε πως τα εισοδηματικά κριτήρια που θέλει να βάλει το Υπουργείο είναι απαράδεκτα χαμηλά και πως πρέπει να ανέβουν φθάνοντας τουλάχιστον τα τελευταία του προηγούμενου προγράμματος. Επίσης πως πρέπει να υπογραφεί πλέον η εντολή να δοθεί στους δικαιούχους του 2013 το ρύζι που βρίσκεται σε εκκρεμότητα όλον αυτό τον καιρό.  
Ζητήσαμε να μην σταματά να δίδεται το Τριτεκνικό Επίδομα όταν παύει να είναι προστατευόμενο ένα τέκνο αλλά να το παίρνουν αναλογικά και τα άλλα μέχρι να πάψει και το τρίτο να είναι προστατευόμενο. 
Να δοθεί προσοχή στο θέμα των προσλήψεων του Δημοσίου όπου τα μέλη  Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα δεν μοριοδοτούνται καθώς και πως πρέπει να απαληφθεί από τον νόμο το φρένο του ηλικιακού ορίου του πρώτου παιδιού το οποίο εάν περάσει το 25ο έτος δεν θεωρούνται τα τέκνα της οικογενείας αυτής ως μέλη  Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα.
Επίσης να  συμπεριληφθούμε με προτεραιότητα στον κοινωνικό τουρισμό.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Τετάρτη 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη συναντήσεις. Μαζί με πολλούς άλλους φορείς, μεταξύ άλλων των τρίτεκνων και των πολύτεκνων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. Συζητήθηκαν θέματα του υπουργείου που αφορούσαν τους συμμετέχοντες και ζητήθηκαν οι προτάσεις όλων.
Με τον κ. Κατρούγκαλο, οι  Αχλαδιανάκης και Υφαντή (Νομική Σύμβουλος) από την ΟΠΟΤΤΕ
 Ακολούθησε και άλλη συνάντηση με  τον αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Στρατούλη, όπου μεταξύ άλλων η ΟΠΟΤΤΕ υπενθύμισε στον κ. Στρατούλη τις πολλές συναντήσεις που είχαν γίνει μαζί του εντός και εκτός Βουλής και τις σχετικές δηλώσεις που είχαν γίνει κυρίως για το θέμα της ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ. Ο ίδιος δήλωσε πως όλα ισχύουν στο ακέραιο και η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αναμένεται επομένως να γίνουν οι πρώτες σχετικές πρωτοβουλίες.
Με τον κ. Στρατούλη, οι κ.κ. Αχλαδιανάκης, Δήμος και Βαρβαρίγου από την ΟΠΟΤΤΕ 
ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου